2
dovlecei
1
morcov ras
pătrunjel
tocat
150
grame brânză rasă (caşcaval sau telemea)
4
căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2
ouă
4
linguri ulei
griş
cât cuprinde (10-15 linguri)
Dovleceii
se curăţă de coajă, se taie în două pe lungime, se scobesc de miez şi se dau prin
răzătoare. Se sărează şi se lasă să stea 10-15 minute. După acest interval
dovlecelul ras se stoarce bine de zeama pe care a lăsat-o şi se pune într-un
castron în care se adaugă morcovul ras, pătrunjelul, usturoiul, brânza, ouăle bătute,
uleiul şi grişul.
Se
amestecă bine pentru a obţine o compoziţ omogenizată. Din această compoziţie se
modelează chifteluţe care se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se
introduce tava în cuptorul preîncălzit ş se lasă în jur de 20 de minute.
Chifteluţele
astfel coapte sunt mai dietetice. Sunt delicoase alături de câteva felii de caş
şi roşii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu