luni, 21 mai 2012

Gazpacho


Gazpacho e o supă spaniolă care se serveşte rece. E foarte uşor de pregătit (e nevoie doar de un blender) şi e un bun aliat pe timpul verii.
 
Ingrediente :
6 roşii mari, mai moi
3 castraveţi cornichon
2 ardei graşi
2 cepe medii
5 căţei de usturoi
zeama de la o lămâie
3 linguri ulei de măsline
sare, piper


Roşiile se pun în apă fierbinte, apoi se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe.  Se taie cubuleţe şi ceapa, ardeii, castraveţii. Usturoiul se mărunţeşte.

Toate legumele se pun în blender şi se mixează. Dacă roşile nu sunt suficient de zemoase, se mai pune o cană de bulion. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper după gust.

Supa se serveşte rece, cu crutoane şi cubuleţe de ardei, castravete etc. Puteţi pune în farfurie şi felii de ou fiert.



Se păstrează în frigider până la 2 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu