Gazpacho e o supă spaniolă care se serveşte rece. E foarte uşor de pregătit
(e nevoie doar de un blender) şi e un bun aliat pe timpul verii.
Ingrediente :
6
roşii mari, mai moi
3
castraveţi cornichon
2
ardei graşi
2
cepe medii
5
căţei de usturoi
zeama
de la o lămâie
3
linguri ulei de măsline
sare,
piper
Roşiile
se pun în apă fierbinte, apoi se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se taie cubuleţe şi ceapa, ardeii, castraveţii.
Usturoiul se mărunţeşte.
Toate
legumele se pun în blender şi se mixează. Dacă roşile nu sunt suficient de
zemoase, se mai pune o cană de bulion. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie,
uleiul de măsline, sare şi piper după gust.
Supa
se serveşte rece, cu crutoane şi cubuleţe de ardei, castravete etc. Puteţi pune
în farfurie şi felii de ou fiert.
Se
păstrează în frigider până la 2 zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu