Am primit reţeta asta pe
e-mail de vreo 2 luni (mulţumesc Beatrice !) dar abia acum mi-am făcut
timp să o încerc. Am modificat-o puţin, mai ales cantităţile de zahăr folosite,
nefiind amatoare de deserturi foarte dulci.
Ingrediente pentru aluat :
500 grame făină
1 plic drojdie uscată
250 ml lapte cald
2 linguri zahăr
2 ouă
80 grame unt topit sau
echivalentul în ulei vegetal, fierbinte
Pentru umplutură :
1 ceaşcă zahăr (de preferinţă
brun)
2 ½ linguriţe scorţişoară
50 grame unt
Pentru glazură :
90 grame cremă de brânză Philadelphia
90 grame unt
2 – 3 linguri zahăr pudră
miez de nucă, tocat
Făina se amestecă cu zahărul şi drojdia uscată, apoi se toarnă puţin
lapte cald şi se frământă. Se adaugă ouăle şi se începe frământatul, turnând puţin
câte puţin lapte. Trebuie să se obţină
un aluat elastic, care se dezlipeşte uşor de pe degete. La sfârşit se încorporează
untul topit sau uleiul cald, se mai frământă puţin şi se pune aluatul la dospit
pentru o oră.
Pe blatul de lucru se presară puţină făină, se răstoarnă aluatul şi cu ajutorul sucitorului se întinde o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0.5 cm.
Foaia se unge cu unt topit iar suprafaţa se presară
uniform cu amestecul de zahăr şi scorţişoară.
Apoi foaia se rulează pe lungime. Cu ajutorul unui
fir de aţă se taie ruloul în bucăţi de aproximativ 5 cm lungime (aţa taie
perfect).
Melcişorii se culcă în tava tapetată cu hârtie de
copt şi se mai lasă să crească o jumătate de oră.
Cuptorul se încălzeşte la 200°C. Rulourile se coc
timp de 20 de minute.
In acest timp se prepară glazura, amestecând crema de brânză cu untul şi zahărul pudra (cu
o lingură sau cu un mixer), până se obţine o cremă uşoară.
Rulourile se scot din cuptor şi cât sunt încă
fierbinţi se acoperă cu glazura. Glazura se va topi şi se va scurge peste
rulouri.
Deasupra se presară nuci tocate. Melcişorii sunt delicioşi serviţi
calzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu