duminică, 29 iulie 2012

Biscuiţi cu unt de arahide


De când m-am făcut corporatistă, ador după-amiezele leneşe de duminică, în care stai cu o carte pe genunchi, o ceaşcă de cafea sau ceai şi o prăjitură de casă alături. Biscuiţii aceştia mi se par perfecţi lângă ceai şi sunt foarte uşor de făcut.


E nevoie de :
170 grame unt la temperatura camerei
180 grame unt de arahide
180 grame zahăr
2 ouă
260 grame făină
1 praf de copt
1 lingură esenţă de vanilie
Opţional : arahide, fulgi de ciocolată, stafide etc



Pentru coacere se foloseşte o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Folosind un mixer, untul se bate cu zahărul până se obţine o cremă albicioasă fină. Apoi se adaugă untul de arahide şi se amestecă până la omogenizare. Se încorporează unul câte unul ouăle şi esenţa de vanilie.

Separat într-un castron se amestecă făina cu un praf de sare şi praful de copt, apoi se încorporează treptat în compoziţia cu unt. Opţional, se pot adăuga bucăţi de arahide tăiate, fulgi de ciocolată sau stafide.

Din aluatul obţinut se modelează mingi mici, care apoi se aplatizează cu palma, obţinând nişte discuri de aproximativ ½  cm grosime. Dacă aluatul e prea moale, se mai adaugă făină sau se pune în frigider pentru ½ oră.

Folosind o furculiţă ai cărei dinţi se trec prin zahăr sau făină, se face un model în cruce pe suprafaţa discurilor de aluat. Se coc la 180°C timp de 10 – 15 minute. 

După ce se răcesc devin mai crocanţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu