marți, 24 iulie 2012

Tartă cu roşii şi brânză


De fapt o variaţiune pe tema Quiche lorraine, cu ce aveam prin frigider.

Pt umplutură :
10 linguri mazăre verde congelată
10 linguri porumb congelat sau de la conservă
1 morcov mare ras
3 ouă
300 grame brânză (urdă /brânză de oaie/telemea)
2 roşii mari


Am folosit acelaşi aluat ca la tarta cu mere (http://hannascuisine.blogspot.ro/2012/05/tarta-cu-mere.html ) doar că am pus jumătate din cantitatea pentru fiecare ingredient (şi nu am pus zahăr).

In timp ce aluatul se odihnea la frigider, am călit într-o cratiţă mazărea şi porumbul, la foc mic, cu puţin ulei de măsline şi piper negru, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul cratiţei. 

După un sfert de oră am luat amestecul de mazăre şi porumb de pe foc, am adăugat morcovul ras, brânza rasă, ouăle bătute şi puţină sare, amestecâd până la omogenizarea compoziţiei. Roşiile le-am tăiat rondele.

Am întins aluatul sub formă de disc şi am  tapetat cu el o formă de tartă. Am înţepat aluatul din loc în loc cu o furculiţă şi l-am dat la cuptor pentru 10 minute.

După cele 10 minute, am scos forma din cuptor, am turnat peste aluat o jumătate din compoziţia cu ouă şi  deasupra am pus jumătate din rondelele de roşii (pe cele mai frumoase le-am salvat pentru décor). Peste roşii am turnat restul compoziţiei cu ouă şi am ornat cu restul rondelelor de roşii. Am dat la cuptor pentru 40 de minute.

Se serveşte caldă, ornată cu frunze verzi de busuioc.


Idee: în loc de mazăre şi porumb se pot pune rondele de dovlecel făcute în prealabil pe grătar şi aşezate în straturi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu