marți, 31 iulie 2012

Paste cu vinete şi roşii


Ingrediente :
1 pachet de paste (400 g)
2 vinete
2 cepe
1 kg de roşii bine coapte
200 grame caşaval ras
Parmezan ras sau caciotta (eu am folosit din cea cu ardei iute)
Frunze de busuioc verde
Oregano uscat



Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet.

Vinetele se spală, se taie rondele, se sărează şi se lasă să stea 15 – 20 minute, după care se spală cu apă rece (se scapă in acest fel de gustul amărui). Se frig pe grill pe ambele părţi.



Se prepară sosul de roşii. Roşiile se pun în apă fierbinte pentru ca pieliţa să se cureţe uşor. După ce au fost curăţate de coajă se taie cubuleţe.



Cepele se toacă mărunt şi se călesc în ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă timp de 20 de minute, amestecând din când în când. Inainte de a lua sosul de pe foc, se potriveşte de sare şi piper şi se condimentează cu frunze de busuioc tocate şi oregano.


Circa ¾ din sosul de roşii se amestecă cu pastele. Se toarnă jumătate din cantitatea de paste cu sos de roşii într-o cratiţă sau vas termorezistent, deasupra se presară parmezanul(caciotta), apoi se pune jumătate din rondelele de vinete şi deasupra se presară caşcaval ras. Se continuă cu restul de paste, parmezan, vinete, restul de sos de roşii iar deasupra se presară caşcaval.




Se dă la cuptor (preincălzit la 180°C) pentru 30 de minute. 


Au ieşit nişte paste delicioase iar ardeiul iute din brânza caciotta le-a dat un gust uşor picant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu