I love muffins. I'm a muffomaniac ! Brioşele sunt
desertul pe care-l fac cel mai des şi în orice anotimp.
Ingrediente
pentru 24 de brioşe :
- 15 linguri de făină
- 12 linguri de zahăr
- 1 praf de copt
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 2 ouă
- 8 linguri de iaurt
- 8 linguri de lapte
- 100 grame unt topit
- 350 grame fructe de padure (eu am folosit congelate)
- 10 linguri de müsli (cu alune si fructe uscate)
Se amestecă într-un
bol făina, praful de copt, zahărul şi scorţişoara.
Separat, în alt
vas se amestecă ouăle bătute cu iartul şi laptele. Se încorporează untul topit
(încet pentru a nu transforma compoziţia în omletă).
Incorporăm în
amestecul cu făină fructele de pădure şi müsli, apoi compoziţia lichidă. Se amestecă
bine, dar nu până la omogenizare completă.
Turnăm aluatul obţinut în formele
pentru brioşe (eu folosesc
forme de silicon care nu trebuie unse cu ulei înainte de a fi folosite).
Le dăm la cuptor pentru 20 de minute (cuptorul preîncălzit la 190⁰C).
And... the Muffin King has finally come:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu