Broccoli nu trebuie să lipsească din farfuria celor care se vor
longevivi. Sper ca supa aceasta să mai spulbere din prejudecata generală împotriva
acestei legume atât de bogată în calciu şi vitamine.
Pentru 4 porţii de supă avem
nevoie de :
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 1 morcov mare
- 1 păstârnac
- 1 broccoli
- 2 cartofi
Pentru servire :
- crutoane
- brânză rasă (parmezan/grana padano/caşcaval)
Bucata de broccoli se spală,
tulpina se curăţă de stratul dur de la suprafaţă şi se taie în felii mici.
Se pun la călit ceapa, morcovul
si păstârnacul taiate rondele. Dupa câteva minute se adaugă şi bucăţile de
broccoli, cartofii tăiaţi cubuleţe şi usturoiul tocat.
Se călesc 2-3 minute, după
care se adaugă 1- 1,5 litri apă sau supă de pui, se asezonează cu sare şi piper
şi se fierbe la foc mai mic până ce floretele de broccoli şi cartoful devin
moi.
După ce se ia oala de pe
foc, supa se dă prin blender, până ce devine o cremă moale.
Se serveşte cu crutoane şi
brânză rasă. Eu am presărat deasupra brânză caciotta cu piper, rasă (de la un producător local).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu