Sâmbăta îmi place să experimentez reţete noi de prăjituri şi tarte.
Pentru aluat am folosit :
- 10 linguri de făină (cu vârf)
- 115 grame unt
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 gălbenuş de ou
- 4-5 linguri de lapte
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 ouă mari
- 240 grame iaurt
- 175 ml sirop de arţar (poate fi înlocuit cu o cantitate aproximativ egală de miere)
- 1 linguriţă de scorţişoară
Am amestecat făina cu
zahărul şi un praf de sare. Am încorporat untul tăiat bucăţi şi am
amestecat compoziţia cu mixerul. Separat am bătut gălbenuşul de ou cu laptele
şi am turnat peste compoziţia cu făină. Am frământat până am obţinut un aluat
moale. Dacă e nevoie, mai puteţi adăuga puţin lapte. Aluatul sub formă de
bulgăre l-am pus într-o pungă de plastic şi l-am nivelat cu sucitoarea pentru a
obţine un disc, apoi l-am pus la frigider pentru o jumătate de oră.
Am încălzit cuptorul la
190⁰C. Am uns o formă de tartă cu diametrul de 28 cm cu ulei. Am scos
aluatul din frigider şi l-am întins, apoi am tapetat cu el forma de tartă.
Pentru umplutură am amestecat ouăle, iaurtul, siropul de arţar şi scorţişoara
până când s-a omogenizat compoziţia, pe care am turnat-o peste aluat. Am dat la
cuptor pentru 45 de minute. S-a umflat şi s-a rumenit frumos (dar imediat ce am
scos tarta din cuptor, s-a dezumflat). A ieşit un desert pufos, amintind puţin de aroma cremei de zahăr ars.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu