duminică, 19 februarie 2012

Tartă cu cremă de ouă şi sirop de arţar


Sâmbăta îmi place să experimentez reţete noi de prăjituri şi tarte.



Pentru aluat am folosit :

  • 10 linguri de făină (cu vârf)
  • 115 grame unt
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 gălbenuş de ou
  • 4-5 linguri de lapte

Ingrediente pentru umplutură:
  • 4 ouă mari
  • 240 grame iaurt
  • 175 ml sirop de arţar (poate fi înlocuit cu o cantitate aproximativ egală de miere)
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Am amestecat făina cu zahărul şi un praf de sare. Am încorporat untul tăiat bucăţi şi am amestecat compoziţia cu mixerul. Separat am bătut gălbenuşul de ou cu laptele şi am turnat peste compoziţia cu făină. Am frământat până am obţinut un aluat moale. Dacă e nevoie, mai puteţi adăuga puţin lapte. Aluatul sub formă de bulgăre l-am pus într-o pungă de plastic şi l-am nivelat cu sucitoarea pentru a obţine un disc, apoi l-am pus la frigider pentru o jumătate de oră.

Am încălzit cuptorul la 190⁰C. Am uns o formă de tartă cu diametrul de 28 cm cu ulei. Am scos aluatul din frigider şi l-am întins, apoi am tapetat cu el forma de tartă.

Pentru umplutură am amestecat ouăle, iaurtul, siropul de arţar şi scorţişoara până când s-a omogenizat compoziţia, pe care am turnat-o peste aluat. Am dat la cuptor pentru 45 de minute. S-a umflat şi s-a rumenit frumos (dar imediat ce am scos tarta din cuptor, s-a dezumflat). A ieşit un desert pufos, amintind puţin de aroma cremei de zahăr ars.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu