Aveam de o săptămână în
frigider un borcan cu roşii uscate la soare, în ulei, aşa că trebuia să le găsesc
o întrebuinţare. Am optat bine-nţeles pentru paste şi nu mi-a luat mai mult de
30 de minute să pregătesc această reţetă. Iar la vară am de gând să profit de
roşiile gustoase şi de caniculă pentru a pregăti acasă această delicatesă
italienească.
Ingrediente pentru 4 porţii :
- 1 pachet paste
- 1 pungă de spanac congelat (puteţi profita de primele zile de primăvară pentru a folosi frunze de spanac verde, care tocmai şi-au făcut apariţia prin pieţe)
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 borcan roşii uscate la soare, în ulei
- Brânză rasă pentru servire (parmezan/caşcaval/caciotta)
Am fiert pastele conform
indicaţiilor de pe pachet.
Am călit spanacul în puţin
ulei iar la sfârşit am adăugat usturoiul mărunţit. Am turnat compoziţia peste
pastele fierte şi scurse.
Bucăţile de roşii uscate
le-am tăiat mai mărunt şi le-am adăugat peste paste şi spanac. Am turnat şi puţin
ulei rămas de la roşii (e foarte aromat).
Se serveşte cu multă brânză
rasă deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu