sâmbătă, 24 martie 2012

Brioşe de post cu nuci şi fructe uscate

Pentru postmoderni : brioşe vegan 100%.


Am făcut aceste brioşe  fiindcă mâine este Bunavestire iar în al doilea rând, ca desert  pentru un picnic plănuit pe mâine (dacă soarele nu-şi  întoarce faţa de la noi).



Pentru 20 – 24 brioşe :

  • 17 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • ½ linguriţă ghimbir măcinat
  • 30 de grame de mac
  • 10 linguri zahăr
  • 250 grame fructe uscate /confiate (papaya, caise, smochine,curmale) tăiate în cubuleţe
  • 150 grame miez de nucă tăiat mărunt
  • 17 linguri ulei
  • 18 linguri lapte de soia

Intr-un vas se amestecă făina cu un praf de sare, praful de copt, macul, zahărul, scorţişoara, ghimbirul, nucile şi fructele uscate.

In alt vas amestecăm uleiul cu laptele de soia. Se toarnă amestecul lichid peste cel uscat şi se amestecă să se omogenizeze compoziţia. Trebuie să iasă un aluat moale ; dacă e nevoie, se mai adaugă puţin lapte de soia.

Se umplu formele de brioşe şi se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180°C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu