Am făcut aceste brioşe fiindcă mâine este Bunavestire iar în al
doilea rând, ca desert pentru un picnic plănuit
pe mâine (dacă soarele nu-şi întoarce faţa
de la noi).
Pentru 20 – 24 brioşe :
- 17 linguri de făină
- 1 praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- ½ linguriţă ghimbir măcinat
- 30 de grame de mac
- 10 linguri zahăr
- 250 grame fructe uscate /confiate (papaya, caise, smochine,curmale) tăiate în cubuleţe
- 150 grame miez de nucă tăiat mărunt
- 17 linguri ulei
- 18 linguri lapte de soia
Intr-un vas se amestecă făina
cu un praf de sare, praful de copt, macul, zahărul, scorţişoara, ghimbirul, nucile şi
fructele uscate.
In alt vas amestecăm uleiul
cu laptele de soia. Se toarnă amestecul lichid peste cel uscat şi se amestecă să
se omogenizeze compoziţia. Trebuie să iasă un aluat moale ; dacă e nevoie,
se mai adaugă puţin lapte de soia.
Se umplu formele de brioşe şi
se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180°C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu