« Gratin » e unul din
modurile mele preferate de gătit. Totdeauna
mă scoate din incurcătură când sunt în pană de idei, iar rezultatele sunt
destul de spectaculoase, folosind nişte ingrediente aparent banale.
2 zucchini medii
350 grame morcovi
1 ceapă roşie mare
4 ouă
1 pahar iaurt sau smântână
100 grame făină integrală
200 grame telemea sau caşcaval
ras
Morcovii se curăţă şi se dau
prin răzătoare. Ceapa se taie julienne. Zucchini se spală şi se taie cubuleţe,
care se călesc 10 minute în puţin ulei, la foc mic.
Se bat ouăle şi se încorporează
iaurtul. Se amestecă cu ceapa, morcovii, brânza rasă şi făina. Se condimentează
cu sare şi piper. Intr-o formă rotundăm unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de
copt se pune jumătate din această compoziţie. Apoi se pune un strat din
zucchini şi deasupra cealaltă jumătate din compoziţa cu ouă.
Se introduce în cuptorul preîncălzit
(la 180 - 190°C) pentru aproximativ 40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu