Ingrediente pentru 2
porţii:
- două medalioane de somon
- condimente pentru peşte
- 6 cartofi medii
Pentru sos :
- 25 grame unt
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de muştar (dintre care una de muştar de Dijon)
- 1 lingură de smântână
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de miere
- 1 lingură mărar verde tocat
Medalioanele de somon se
spală şi se condimentează uşor (nu trebuie condimentate în exces pentru a nu
acoperi gustul bun al somonului).
Cartofii se curăţă de coajă,
se spală, se taie bucăţi şi se pun într-un bol. Se pun deasupra condimente
(boia, piper, oregano, coriandru, sare) şi puţin ulei, apoi se amestecă bine cu
o lingură pentru ca fiecare cartof să fie tapetat cu amestecul de ulei şi
condimente.
Se tapetează o tavă cu hârtie
de copt şi se pun cartofii şi medalioanele de somon. Se dă la cuptor (preîncălzit
la 180°C) pentru 25 – 30 de minute.
Intre timp se prepară sosul.
Se pune untul la topit într-o crăticioară pe foc mic. Când s-a topit se adaugă
făina şi se amestecă până la îngroşarea compoziţiei. Se adaugă apoi smântâna,
muştarul, zeama de lămâie şi mierea. Dacă sosul e prea gros, puteţi
să mai adăgaţi puţină apă. Se amestecă continuu până când dă în
clocot. Se ia de pe foc şi se adaugă mărarul, sare şi piper.
La servire presăraţi puţin pătrunjel
verde peste cartofi şi puneţi două linguri de sos lângă somon pe farfurie. In
loc de cartofi se poate opta pentru o garnitură de legume fierte în abur
(broccoli, morcov, fasole verde, mazăre).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu