marți, 17 aprilie 2012

Supă cremă de cartofi cu usturoi


După ce am obosit stomacul cu drob şi cozonaci de Paşti, mi s-a făcut dor de o supă cremă de legume. Făcând inventarul sprin frigider şi ‘cămară’, am pus la cale o supă cremă de cartofi. Timp total de preparare: aproximativ 1oră.

Ingrediente :
6 cartofi
2-3 morcovi mici
10 căţei de usturoi
1 ceapă
1 cubuleţ de unt
1 crenguţă de cimbru
100 ml de smântână

Pentru servire :
crutoane de pâine
brânză rasă


Am pus untul la topit într-o oală de supă, la foc mic. După ce s-a topit, am adăugat usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Le-am lăsat să se rumenească un minut şi am adăugat apă (cam 3 litri), apoi morcovii tăiaţi rondele, cartofii cubuleţe, crenguţa de cimbru şi sare.

Am lăsat să fiarbă la foc mai mare până când s-au înmuiat cartofii şi morcovii. Am luat supa de pe foc şi am dat-o prin blender. La sfârşit am adăugat smântâna. Am servit cu crutoane şi am presărat deasupra brânză rasă caciotta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu