După ce am obosit stomacul
cu drob şi cozonaci de Paşti, mi s-a făcut dor de o supă cremă de legume. Făcând
inventarul sprin frigider şi ‘cămară’, am pus la cale o supă cremă de cartofi. Timp total de preparare: aproximativ 1oră.
Ingrediente :
6 cartofi
2-3 morcovi mici
10 căţei de usturoi
1 ceapă
1 cubuleţ de unt
1 crenguţă de cimbru
100 ml de smântână
Pentru servire :
crutoane de pâine
brânză rasă
Am pus untul la topit într-o
oală de supă, la foc mic. După ce s-a topit, am adăugat usturoiul şi
ceapa tocate mărunt. Le-am lăsat să se rumenească un minut şi am adăugat apă
(cam 3 litri), apoi morcovii tăiaţi rondele, cartofii cubuleţe, crenguţa de
cimbru şi sare.
Am lăsat să fiarbă la foc
mai mare până când s-au înmuiat cartofii şi morcovii. Am luat supa de pe
foc şi am dat-o prin blender. La sfârşit am adăugat smântâna. Am servit cu
crutoane şi am presărat deasupra brânză rasă caciotta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu